loading...

Hitler azt gondolta, hogy ezt soha nem fogják megtalálni … De a régészek kiásták a sötét titkát.

loading...

A nácik rengeteg atrocitást követtek el a második világháborúban, de mind közül a legfontosabb az volt, hogy megpróbálták kiirtani a zsidó népet, valamint sok más kisebbségeket.

Hirdetés
Hirdetés

Ahogy vereség egyre közeledett, a nácik megpróbálták eltitkolni tetteik bizonyítékát azáltal, hogy megölik a tanúkat és elégették a megsemmisítő létesítményeket. Az egyik ilyen hely, egy haláltábor Sobiborban, Lengyelországban, amit a közelmúltban tártak fel. Amit ott találtak, az sok embert megrázott.

Hirdetés
Hirdetés

A náciknak, a sok második világháborús atrocitásai között legrosszabb lehetett, a koncentrációs táborok Európa-szerte, amelyeket a zsidó nép felszámolása végett építettek.

Hirdetés
Hirdetés

Németország már a háború elején elfoglalta Lengyelországot, ott voltak a legrosszabb táborok, beleértve Auschwitzet és Treblinkát.

sobibor-presentation-2-728Sobibor volt egy másik tábor, ahová a zsidókat és más marginalizált csoportokat küldtek meghalni.

03-sobibor1A tábor a Operation Reinhard része volt, amely szerint 2 millió embert gyilkoltak meg módszeresen.

04-sobibor-map1Az áldozatokat vonatrakományként szállították a síneken…

05-railsA háború vége közeledtével, amikor a vereség már elkerülhetetlen volt, a nácik elkezdték eltüntetni a nyomaikat. Elégették a táborokat, és a sírokat betonnal töltötték ki.

06-sobibor-coverupNemrégiben egy csapat lengyel és izraeli régész ment Sobibor helyszínére, akik feladata az volt, hogy feltárják ezeket a bűncselekményeket.

07-barrenAzt remélték, hogy megtudják, mi történt ott, és talán az elhunytak maradványaira is bukkannak majd.

08-digAz egyik izraeli régész, Yoram Haimi-nak volt két nagybátyja, akik a táborban haltak meg.

09-squaresA dolgok, amiket találták, mint ez a zár és a kulcsok, amely a foglyokat tartotta bezárva, nagy jelentőséggel bír.

10-keysVolt sok személyes tárgy a romok között, mint ez a gyűrű.

11-ringTaláltak természetesen emberi maradványokat, amelyek elég ijesztőek voltak.

12-skeletonSok tábor már elpusztult, de a legszörnyűbb műemlékek maradtak, mint ennek a gázkamrának a falai.

gas-chamber-bricks

Milliókat öltek meg ezeken az alapokon.

o-SOBIBOR-facebook-1024x512Ez egy kút volt, amit a rabok használtak. Sokan valószínűleg megpróbáltak elmenekülni a szörnyű lyukon keresztül.

camp1

Talán soha nem fogjuk megérteni, hogyan képes valaki véghez vinni ilyen szörnyű cselekedetet. De legalább ennek a szörnyű helynek az áldozatai végre kaptak egy tiszteletteljes temetést, amit megérdemeltek. Egy ilyen szörnyű esemény soha nem történhet meg újra.

Oszd meg ezt a szívszorító történetet a barátaiddal.
Forrás: harmonikum.com

Címkefelhő